VraagRaak de vraagbaak van Maassluis

Op maandag 5 maart 2019 heeft een vertegenwoordiging van de gemeenteraad een bezoek gebracht bij VraagRaak aan de Haydenlaan te Maassluis. Dit werkbezoek stond in het teken van een (nadere) kennismaking met VraagRaak met o.a. inzicht in de werkwijze.

VraagRaak is de vraagbaak van Maassluis en een belangrijk onderdeel is
het wijkteam, dat werkt volgens de Sociale Visie van onze gemeente en voert taken uit op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) 2015 en de Jeugdwet.

Presentaties werden gegeven door: Laura Eylen – Teamleider VraagRaak Els van de Plank – Beleidsadviseur, Ingrid Albers – Beleidsadviseur. Tevens waren de (verantwoordelijk) wethouders Kuiper en Bronsveld hierbij aanwezig.

De aanwezige raadsleden en steunraadsleden werden meegenomen door het gehele proces vanaf het eerste contact tot de mogelijke afronding van een “case”. Alle inwoners, van groot tot klein, kunnen gebruik maken van deze dienst. Het is de bedoeling dat wijkteams lerende organisaties zijn en blijven in goede harmonie met alle instellingen in Maassluis, inclusief de huisartsen. Op deze wijze kan de raad goed geïnformeerd kritisch blijven volgen.

Bij VraagRaak kan men terecht voor advies, informatie en concrete hulp op het gebied van: Zorg, Werk & Inkomen, Schulden, Wonen, Gezinsrelaties, Wmo-voorzieningen, Mantelzorg, Persoonlijke problemen.