Verkiezingscampagne

Sommige politieke partijen voeren hun verkiezingscampagne onder het motto ‘dat het allemaal anders moet’. Nou, daar zijn wij bij de VSP niet zo van. Als het hier in Maassluis allemaal zo slecht zou gaan, dan zouden we als partijen die nu in de gemeenteraad zitten, geen knip voor onze neus waard zijn. En dat zijn ze wel! Alle fracties die nu in de gemeenteraad zitten, hebben zich – ieder op zijn eigen manier – actief ingezet voor onze stad. De VSP vindt dat Maassluis er zijn mag, dat we trots kunnen zijn op onze stad en de dingen die er gebeuren. Ja, het kan nog beter en het moet nog beter, en daar blijven we aan werken. Onze inbreng daarbij richt zich vooral op die Maassluizers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er zijn mensen in onze stad voor wie het leven niet zo leuk is. Omdat ze ziek of eenzaam zijn, zorg nodig hebben, niet kunnen rondkomen of zwaar in de schulden zitten. Of omdat ze zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen. Voor die mensen blijft de VSP zich onverminderd inzetten onder het motto ‘Lokaal Sociaal’. Dat doen we niet alleen. Na de verkiezingen gaan we graag weer met andere partijen rond de tafel om te kijken wat we met elkaar gaan doen om verder te werken aan een veilig, leefbaar en duurzaam Maassluis.
Verwacht van ons geen beloften als: we zullen wel even dit en we zullen wel even dat. Zo werkt het niet in de politiek. We kunnen als gemeenteraad wel van alles willen, maar het moet wel passen binnen de kaders van de wet. Dat geldt in een gemeente bijvoorbeeld bij zaken als verkeersmaatregelen, aanpak criminaliteit of milieumaatregelen. Dat betekent niet dat we ons gaan verschuilen achter allerlei regeltjes of de mededeling: ‘we willen u best graag helpen, maar er is geen geld voor’. Integendeel. De VSP gaat op zoek naar nieuwe wegen en nieuwe kansen en mogelijkheden om met creatieve en onorthodoxe oplossingen problemen aan te pakken die anders blijven liggen. Daarmee willen wij bereiken dat iedereen – van jong tot oud – kan meedoen in onze samenleving, in onze stad. Dat is wat we bedoelen met Lokaal Sociaal
In de weken tot aan de verkiezingen gaan we die boodschap in Maassluis uitdragen. Niet door u lastig te vallen bij het winkelen. Kiezers lok je niet met ‘spiegeltjes en kralen’, maar met een goed verhaal en een herkenbare inzet in de politieke praktijk. We doen mee aan debatten, zoeken onze kiezers op in ‘De Vliet’ en ‘ De Vloot’ en natuurlijk maken we intensief gebruik van moderne middelen als Facebook, Twitter en deze website. Blijf ons daarop goed volgen.
En kijkt u vooral naar ons campagnefilmpje. U vindt dat onderaan de startpagina van deze website.