Vergoeding uit Coronanoodfonds voor Maassluise Horeca en MKB

februari 2022: Het is gelukt! De Maassluise horeca-ondernemers krijgen de aan hen door de gemeente opgelegde precarioheffing over 2021 voor honderd procent terug. VSP Maassluis heeft daar vorige maand op aangedrongen.

Het is nu ook tot burgemeester en wethouders doorgedrongen dat de horeca vorig jaar zwaar is getroffen door de coronabeperkingen. De Maassluise horeca heeft B&W daar in januari in een brief op gewezen en om teruggave van de precarioheffing gevraagd. Daarop heeft VSP Maassluis meteen in vragen aan B&W voorgesteld de horeca vanuit het coronanoodfonds te compenseren.

In antwoord op de vragen van VSP Maassluis en de brief van de horeca-ondernemers laat het college weten dat te doen. De lokale horeca krijgt de volledige precarioheffing terug. Daarnaast krijgen andere MKB-bedrijven die precariorechten betalen, de helft van de aanslag voor 2021 terug. Ondernemers betalen precariorechten aan de gemeente voor dingen die ze op gemeentelijke grond plaatsen, zoals bijvoorbeeld terrassen.

Schriftelijke vragen n.a.v. Brief Koninklijke Horeca Nederland afdeling Maassluis