U gaat toch ook stemmen op 21 maart 2018 ?

Column van Hans van der Burg gepubliceerd op 28 januari 2018

Met het verkiezingsprogramma ‘Lokaal Sociaal’ staat de VSP klaar voor de volgende vier jaar in de gemeenteraad van Maassluis. Voor de VSP staat de mens centraal – jong en oud – en niet de regels of het geld.
Nu met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht zie je de stemmenjagers op de bekende plekken in de stad ineens weer opduiken en dat zal de komende weken verder toenemen. Er wordt van alles uitgedeeld zoals: snoepgoed, sleutelhangers, stickers, ballonnetjes, pennen, pepermuntjes, rozen en soms zelfs een bak koffie en natuurlijk een foldertje met daarin de naam van de partij met de speerpunten. Vraag is natuurlijk of dit werkelijk uw keuze zal beïnvloeden.

De partijen die nu aan het roer staan (die de coalitie vormen, zoals dat heet) zijn PvdA, CDA en VVD. Mijn advies aan u, om de discussie op straat levendig te houden, is om hen de volgende vragen te stellen en dan bij voorkeur aan de fractievoorzitters en wethouders van deze partijen :
Als de mogelijkheid zich voordoet wilt u dan opnieuw met elkaar gaan bepalen wat goed is voor Maassluis en haar inwoners ?
Welke onderdelen uit het coalitieprogramma heeft u kunnen realiseren en in hoeverre heeft uw partij hier aan bijgedragen ?
Welke onderdelen uit het coalitieprogramma heeft u niet kunnen realiseren en in hoeverre zijn de andere partijen hier debet aan ?

Ik zou ook de antwoorden van verschillende partijen naast elkaar leggen en daaruit uw conclusies
trekken. Antwoorden zoals bijvoorbeeld:
‘daar ga ik niet over’ ‘wij luisteren naar de kiezer’ ‘de kiezer bepaalt hoe wij straks verder moeten gaan…’ ‘wij hebben echt ons best gedaan’ ‘de anderen hebben zaken laten liggen, niet wij…’
Terwijl u dan aandachtig luistert naar de heldere uitleg kunt u de hebbedingetjes aan u uitgedeeld in uw zakken en/of draagtas stoppen om het thuis ergens een plekje te geven in een lade of zo.

Het verkiezingsprogramma van de VSP, informatie over de kandidaten en de motivatie waarom zij
voor de VSP hebben gekozen kunt u terugvinden op onze website.
Er zijn momenteel 10 partijen in Maassluis die met deze verkiezingen mee willen doen en met elkaar de strijd aangaan om de raadszetels, waarbij er 23 zijn te verdelen. Zoals gezegd: laat uw stem horen en ga naar het stembureau op 21 maart 2018 en maak een bewuste weloverwogen keuze.