Ton Luijendijk wordt de nieuwe fractievoorzitter

5 september 2018: Ton Luijendijk is per 1 oktober 2018 de nieuwe fractievoorzitter van de VSP in de gemeenteraad van Maassluis. Hij neemt die functie over van Jan van der Maarel die sinds 2002 fractievoorzitter was. Jan van der Maarel wil het na 16, vaak hectische jaren wat rustiger aan gaan doen. Hij blijft wel lid van de gemeenteraad. “Ik wil binnen de fractie al mijn aandacht kunnen geven aan het opkomen voor de belangen van senioren en groepen mensen die kwetsbaar zijn,” zegt Jan van der Maarel.
Hij draagt het fractievoorzitterschap vol vertrouwen over aan Ton Luijendijk. “Ton is een prima vent, sterk maatschappelijk betrokken, heeft veel politieke ervaring en hij heeft in de afgelopen jaren in de raad laten zien dat hij in stevige debatten uitstekend de visie en de standpunten van de VSP over het voetlicht weet te brengen.”
Ton Luijendijk gaat de uitdaging van zijn nieuwe rol graag aan, niet alleen in de raad, maar ook daarbuiten. “Wij zijn er in de eerste plaats voor de inwoners van Maassluis en zeker als fractievoorzitter heb je een belangrijke rol in de contacten met die mensen. Daar ga ik me ten volle voor inzetten,” aldus Ton Luijendijk.