Straks altijd schaatsen in Maassluis?

Column van Ton Luijendijk                                              25 februari 2018

 

Het waren weer mooie Olympische Spelen waarin Nederland succesvol was met 20 medailles. Maar inmiddels heeft iedereen het over natuurijs in eigen land.

De schaatskoorts neemt met de dag toe. Schaatsen zit de Nederlander in het DNA kun je wel zeggen. Alleen hebben we wel voorzieningen nodig die het mogelijk maakt de vlam brandend te houden voor jong en oud.

De jongeren blijken gelukkig ook nog massaal te willen schaatsen. Dat moeten we koesteren en aanmoedigen want het is een prachtige sport, voor de jeugd maar ook voor ouderen. Het is zelfs een ideale sport voor senioren die het schaatsen nog vaak uit hun jeugd onder knie hebben.

Helaas zijn de mogelijkheden om op natuurijs te schaatsen zeer beperkt. Gelukkig zijn er enkele kunstijsbanen, verspreid over het land. In de Randstad zijn ze echter dun gezaaid. Daarom is de VSP Maassluis in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van de KNSB en heeft de gedachte geopperd om een kunstijshal in Maassluis te realiseren.

Dat idee viel in vruchtbare aarde. Maassluis zou een geweldige plek zijn, goed gelegen aan de nieuwe lightrail, goede ontsluiting aan de A20 en het veer over het Scheur. Alle reden dus om hierover verder te gaan praten met private partijen die hierin het initiatief willen nemen.

De VSP wil hierbij graag en vol enthousiasme een faciliterende rol spelen. Een kunstijshal in Maassluis zou voor jong en oud een prachtige faciliteit zijn. Bovendien is het een enorme stimulans voor de rol die Maassluis wil spelen op het gebied van recreatie en toerisme. Het kan ook onze lokale economie een geweldige impuls geven. De plannen staan nog in de kinderschoenen maar een stem op de VSP op 21 maart zal allicht een handje helpen.

VSP staat niet voor niets voor

Vooruitstrevend

Sociaal

Positief

 

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *