Stichting Dierenhoek ’t Sparretje verwacht deze zomer levering nieuw pand

Zondag 28 februari 2021:VSP Maassluis is zeer verheugd dat er belangrijke stappen zijn gemaakt in de uitvoering van de plannen om uiteindelijk een nieuw pand te kunnen realiseren, naar verwachting, deze zomer.

De verwoestende brand op 5 januari 2020 van de Kinderboerderij Dierenhoek ’t Sparretje heeft veel leed teweeg gebracht. De VSP heeft het college op 13 januari 2020 en op 2 maart 2020 bevraagd over de aanpak en bij het college aangedrongen op duidelijkheid omdat snel handelen geboden is, met name vanwege de zorg voor de dieren en onzekerheid bij de vrijwilligers over de toekomst van de Dierenhoek.

De afgelopen 13 maanden hebben Ingrid van Arkelen en Robin Herman keihard gewerkt en zijn erin geslaagd om de Dierenhoek ’tSparretje een nieuwe toekomst te bieden. Het is ontzettend knap hoe zij, met de nodige steun uiteraard van de vele vrijwilligers, zich hier doorheen hebben geknokt ondanks de tegenslagen die op hun pad kwamen.

Op de Facebook Pagina van de Stichting de Dierenhoek ’t Sparretje van 26 februari 2021 staat een mooi bericht te lezen waarin zij hun plannen voor de komende maanden kenbaar maken. Tevens staat er een woord van dank te lezen als volgt:

“We zijn de gemeente Maassluis dankbaar voor hun steun. In het bijzonder de VSP die ons in het begin na de brand enorm gesteund hebben. Marco en Sharmilla waar we nog heel veel contact mee hebben omdat er nog 10000 andere zaken geregeld moeten worden en die zich keihard al die maanden hebben gemaakt Toppers!. En wethouder Voskamp die zich onvermoeid in zet voor het behoud van de dierenhoeken.”

Als VSP Maassluis blijven wij de ontwikkelingen nauwlettend volgen.