• Home
  • VSP Nieuws
  • Overeenstemming geluidswal langs A20 Doornenbuurt/Kastanjedal

Overeenstemming geluidswal langs A20 Doornenbuurt/Kastanjedal

Vrijdag 6 maart 2020: Na een periode van relatieve stilte die werd gebruikt om verschillende varianten te onderzoeken en te onderbouwen, is het college op donderdag 5 maart 2020 met de bewonersvertegenwoordiging tot overeenstemming gekomen.

Een collegevoorstel hiertoe zal naar verwachting aan de raad worden aangeboden ter behandeling op 7 april. Hiermee zou het rampzalige raadsbesluit van 3 juli 2018 worden vervangen. De VSP Maassluis was toen als enige partij in de raad tegen het besluit om het huidige park plus geluidswal af te graven en deze te vervangen door een nieuw op te werpen wal die als gronddepot gratis zou worden aangelegd.

De VSP Maassluis stelde toen als enige partij in de raad dit een dwaas en slecht doordacht plan te vinden, omdat dit volledig voorbij ging aan de wensen van de bewoners. Daarnaast gratis (!), als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het ook meestal te mooi om waar te zijn!! Het college trekt nu dus de portemonnee en komt terug van deze foute keus.

Reactie

  • Helemaal waar. Maar het verhaal op Maassluis.nu is iets genuanceerder. Er is GEEN overeenstemming. Alle 5 bewonerscommissies geven de voorkeur aan variant 4, inclusief Kastanjedal. Wethouder heeft gekozen voor 2b, mede om eisen Lely. Allen, behalve Kastanjedal heeft gezegd, prima plaats dat L vormige scherm omdat het gelijk moet met bouw van Lely, anders kan men er niet meer bij. Maar zet de rest on hold.

    Why, geen geld voor fase 2 nu, maar als RW nee zegt zoals beweerd door wethouder en ambtenaren hoe moet het dan met fase 2? allemaal RW grondgebied……Onze vraag, hoe zit het met project UvT, wisperwal? RW steunt dit project. Dan kan het direct over de hele lengte van Lely tot gemeentegrens, hoe dichter bij de bron hoe lager de schermen en goedkoper. Ze gingen niet wachten, onwil? Op de vraag hoe men het in zn hoofd haalt om een niet gedragen plan aan de raad voor te leggen kwam geen antwoord alleen dat er waarde oordelen geventileerd weren.
    Besturen is toch vooral bezig zijn met algemeen belang en normen en waarden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *