Lisette Petronilia – Van Velzen

Raadslid

Sinds mijn geboorte ben ik woonachtig in Maassluis. Ik ben opgegroeid in Maassluis oost. Je kon mij in die tijd altijd vinden bij VDL aan de Sportlaan. Na ons huwelijk zijn we verhuisd naar Maassluis west. We hebben drie schoolgaande kinderen, twee zoons en een dochter.

Mijn man en ik zijn de trotse eigenaren van beveiligingsbedrijf Master Prevention BV gevestigd in Maassluis.

Na mijn verpleegkundige opleiding heb ik in verschillende sectoren van de zorg gewerkt zoals een medisch kinderdagverblijf, maar ook regelde ik als coördinator plaatsingen van ouderen met een indicatie in het verpleeghuis. Met mijn opgedane ervaring in de zorg ben ik als indicatiesteller bij Centrum Indicatiestelling Zorg gaan werken. Hier ben ik ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Wmo. Sinds 2018 werk ik bij een regionale Arbodienst als praktijkondersteuner van de bedrijfsarts.

De meeste mensen kennen mij als drijvende kracht achter Stichting Myosotis Maassluis, een vrijetijdsclub voor mensen met een verstandelijk en/of meervoudige beperking. We hebben als doel mantelzorgers te ontlasten, maar ook zorgen we ervoor dat onze doelgroep integreert in de maatschappij. Verder ben ik actief geweest bij de Wmo adviesraad in Maassluis.

In 2021 heb ik mij aangesloten bij VSP Maassluis. Een lokale sociale partij die zich inzet voor alle Maassluizers, maar extra oog heeft voor kwetsbare groepen in de stad. Ik kijk er erg naar uit om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen!