Huub Paalvast

Steunraadslid

Geboren als oudste in een gezin met tien kinderen aan de Noordvliet, ben ik dus een echte Sluizer.

Mijn werkzame leven speelde zich af op de lagere school, later basisschool genoemd. Vanaf 1970 tot 1976 als leerkracht en vanaf 1976 tot 2010 als hoofd cq. directeur.

Samen met mijn vrouw Angélique hebben we vier kinderen, waarvan drie in het onderwijs werken en een in het sociaal-cultureel werk, het stokje wordt blijkbaar toch doorgegeven.

Na 2010 ben ik bij de VSP politiek actief geworden en dat vanaf 2014 als steunraadslid. In 2015 toegetreden tot de gemeenteraad, met als specialisaties onderwijs, sport en cultuur.

De Week van de Cultuur kreeg natuurlijk daadwerkelijk aandacht en in 2016 startte ik voor leerlingen van groep 7 de kindermonumentendag, dit natuurlijk in samenwerking met de HVM, de CRM en de mensen van de sleepboothaven. In 2020 werd deze activiteit digitaal aangeboden ivm Corona en is via ervaarmaassluis.nl/kmd2020 nog steeds in de lucht. Voor dit werk ontving ik in 2021 de Onderwijsprijs van de Gemeente Maassluis. (https://www.vsp-maassluis.nl/huub-paalvast-ontvangt-onderwijsprijs-maassluis/)

De VSP heeft als werkthema: Lokaal Sociaal. Dit heeft mij vanaf het begin echt aangesproken, sociaal zonder binding met landelijke partijen, maar toegesneden op de lokale situatie.

De VSP is er voor alle Maassluizers, terwijl ouderen en mensen die echt hulp nodig hebben op onze speciale aandacht kunnen rekenen.