Hans van der Burg

Steunraadslid

Ik ben in 1952 in Maassluis geboren. Ik ben gehuwd heb twee kinderen (een dochter en een zoon), twee kleinkinderen en inmiddels drie achterkleinkinderen. Van 2005 tot 2013 hebben wij in Barendrecht gewoond.

Ik ben sinds 2017 actief voor de VSPMaassluis en breed inzetbaar binnen deze geweldige lokale politieke partij. In 2018 ben ik beëdigd als Steunraadslid en neem met veel enthousiasme deel aan commissievergaderingen. Ik heb gekozen voor de VSPMaassluis omdat het programma van deze partij mij zeer aanspreekt: ‘het gaat om mensen’.

Ik heb gevaren op de Grote Handelsvaart en ongeveer een jaar na mijn Stuurmansopleiding GHV mijn geluk aan de wal gezocht en gevonden. Heb bijna 30 jaar gewerkt in verschillende functies voor een grote internationale organisatie (SWIFT) die het betalingsverkeer snel, veilig en continue regelt voor financiële instellingen wereldwijd. Na die periode heb ik tot aan mijn pensioen als zelfstandig ondernemer voor onder anderen de ABNAMRO bank gewerkt.

In mijn Barendrecht periode ben ik actief geweest voor de VVD afdeling Barendrecht. Na terugkeer in 2013 naar Maassluis heb ik uiteindelijk besloten de VVD de rug toe te keren omdat ik mij daar steeds minder thuis voelde.