“Ik doe gewoon wel mee”

24 september 2020: Gisteren werd ik geconfronteerd met het feit dat diverse artiesten onder de kop van “Ik doe niet meer mee” willen protesteren wat betreft de nieuwe Coronamaatregelen. Eerst stomverbaasd en daarna behoorlijk kwaad, beseffen zij wel wat dit kan betekenen?

Beseffen zij wel dat juist deze artiesten, die voor de jongeren iets betekenen, een enorme (negatieve) invloed kunnen hebben?
Beseffen zij wel dat zij de vele mensen die getroffen zijn door de Corona, maar ook de gezinnen en familie, hiermee kwetsen?
Beseffen zij wel dat zij hiermee de vele mensen die in de zorg werkzaam zijn, mensen die dag en nacht klaar stonden en nog steeds klaar staan, hiermee kwetsen?

De eerste reacties die binnenkomen zijn o.a. zet deze mensen onderaan op een IC lijst zodat anderen voorgaan. Ik begrijp best dat velen er moeite mee hebben om de Coronaregels na te leven, maar dat geldt voor ons allemaal. Kijk om je heen wat er gebeurt in Nederland, in Europa en in de Wereld, verdiep je daar eens in. We zitten tegen een tweede Lockdown aan te hikken. Ik ben geen negatieveling, nee in tegendeel, maar je moet niet je ogen sluiten voor de keiharde feiten.

“Ik doe gewoon wel mee”
Ik wil deze artiesten nog iets meegeven, denken jullie nu werkelijk dat jullie Ouders en Opa’s en Oma’s jullie dankbaar zijn? Dat ze trots op jullie zijn? Of interesseert je dat niet? Schreeuw je nog net zo hard “ik doe niet meer meer” als een van jullie ouders of grootouders getroffen wordt? (ik hoop niet dat dit gebeurt).
Ik denk het niet. Wat een gelul.

Ik ben trots en dankbaar dat onze kinderen en kleinkinderen wel rekening met ons houden en met de kwetsbare groepen. Wat ik nog wel wil vermelden is, dat er gelukkig heel veel mensen zijn die er wel rekening mee houden. Kom nu niet met voorbeelden zo van in de supermarkt of terras, die ken ik ook allemaal, daar erger ik mij ook aan. Maar dit gaat verder, zij krijgen een podium, let maar op.

Gelukkig zijn er veel artiesten die nu ook opstaan en aanraden om wel mee te doen, net als ik.

deze column is geplaatst op de nieuwssite van maassluis.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *