• Home
 • VSP Nieuws
 • Geen Getijdenpark maar wel € 50.000,- in Het Scheur ?

Geen Getijdenpark maar wel € 50.000,- in Het Scheur ?

Zaterdag 1 mei 2021: De VSP vindt het een goed besluit om af te zien van de aanleg van een zogenoemd getijdenpark in Het Scheur, ter hoogte van het speelpark Avonturis. “Door dit besluit van het college van burgemeester en wethouders wordt voorkomen dat er € 100.000,- goed geld in het Scheurwater wordt gekieperd,” aldus VSP-fractievoorzitter Ton Luijendijk

en vervolgt “De VSP heeft al in mei 2020 in een speciale commissiebehandeling de verantwoordelijk wethouder gewezen op de risico’s waarbij er sowieso € 50.000,- aan aanloopkosten verloren dreigt te gaan indien het project niet door gaat”

Het plan is nu definitief afgeblazen vanwege de bodemkwaliteit van de rivier en een deel van de oever. Het is wat de VSP betreft daarom aan de ene kant een opluchting dat dit luchtkasteel in het water verdwijnt, maar aan de andere kant is het wel te hopen dat de aanloopkosten van € 50.000,- die inmiddels al besteed zijn, alsnog teruggevorderd kunnen worden.  

Het college schrijft in haar raadsinformatiebrief van 28 april 2021 over dit besluit een inspanning te zullen doen om de aanloopkosten van € 50.000,- , te declareren bij Rijkswaterstaat.

De VSP zal op de afloop van dat voornemen kritisch toezien.

 https://www.vsp-maassluis.nl/confrontatie-tussen-vsp-en-college-over-financiele-bijdrage-aanleg-getijdenpark/

Reactie

 • Herbert van der Linden

  Beste VSP,

  Over een paar jaar zie ik op deze zelfde plek, de plek met dezelfde slechte bodemkwaliteit, woningen staan en ik zal er niet van opkijken, dat het kleine stukje losloopgebied voor hondenbezitters ook vol gebouwd word.
  Ik zal er ook niet van opkijken als de strook langs het Scheur tot HvH ook volgebouwd word.

  Met vriendelijke groet,
  Herbert van der Linden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *