“Trekschuit met paard in 2020 weer in de vaart…..”

Zaterdag 26 oktober 2019: Een unieke vaartocht vanuit Maassluis, met grote belangstelling, door het prachtige gebied van Midden-Delfland en halverwege de tocht voorgetrokken door een paard…

Door een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen is er vanaf de lente van 2020 een nieuw arrangement beschikbaar; ‘Trekschuit met paard weer in de Vaart’. Een tocht door de Maassluise, Midden-Delflandse en Vlaardingse trekvaarten.

Zaterdag 26 oktober 2019 kregen een aantal mensen alvast de kans om de vaartocht uit te proberen. Tijdens deze unieke vaartocht vanuit Maassluis met de Vlietlander van Wim Warbout werd de Vlietlander halverwege de tocht voorgetrokken door een prachtig en sterk paard welke de weg over het Trekkadepad onder professionele begeleiding volgde.

Vanuit Schipluiden arriveerde er een vaartuig van Roboot Rondvaarten welke ook werd voorgetrokken door een paard en vanuit Vlaardingen de Andante van de Stichting Rondvaarten Vlaardingen en Vlietlanden.

Over de brug bij de Kwakelweg kwamen de 3 vaartuigen samen alwaar de de nieuwe informatiezuil met teksten en beeldmateriaal over de trekvaartgeschiedenis onder grote belangstelling werd onthuld door de wethouders: Bart de Leede uit Vlaardingen, Corine Bronsveld – Snoep uit Maassluis en Wendy Renzen – van Leeuwen uit Midden-Delfland.    

Op de Vlietlander werden de gasten ook nog uitgebreid geïnformeerd over de originele trekschuit, waarvan op dit moment op de werf van Zorg en Vlijt in Maassluis een replica gebouwd wordt.

Natuurlijk werden de gasten nog getrakteerd op een hapje en een drankje.