Dreigende sluiting Wijkvereniging de Flat ongedaan gemaakt

Maandag 12 december 2022: VSP Maassluis heeft tijdens de Raadsvergadering van dinsdag 6 december, middels mondelinge vragen aan het college, aandacht gevraagd voor Wijkvereniging de Flat. Dit naar aanleiding van een brandbrief van deze vereniging, maar ook voor andere verenigingen die in de problemen dreigen te komen door de explosief gestegen energiekosten.

Er komt in het voorjaar van 2023 geld beschikbaar van het Rijk, maar omdat de nood nu het hoogst is heeft VSP Maassluis er bij het college op aangedrongen hier de helpende hand te bieden zodat sluiting van deze vereniging voorkomen kan worden.

Wethouder Kuiper antwoordde dat men inmiddels in gesprek is met betreffende wijkvereniging en dat de problemen bij andere verenigingen in kaart zullen worden gebracht. Daarbij wordt bekeken hoe de gemeente kan ondersteunen.

De gemeente is in gesprek gegaan met de wijkvereniging en wij hebben inmiddels begrepen dat er voorlopig uit het Coronanoodfonds financiële ondersteuning zal worden gegeven totdat er meer duidelijkheid komt van het Rijk. Dreigende sluiting van de Wijkvereniging de Flat is hierbij ongedaan gemaakt.

6dec22 Actualiteitenhalfuur Wijkvereniging de Flat