David van der Houwen

Fractielid

Ik ben in 1949 in Maassluis geboren en heb daar sindsdien altijd gewoond. Ik ben getrouwd, vader van twee zoons en ook grootvader. Ik heb gewerkt als journalist in leidinggevende functies met als specialismen nationale politiek en economie. Na een periode als zelfstandig ondernemer werkte ik bij de Tweede Kamer als persvoorlichter en communicatie-adviseur. 

Van mei 2014 tot september 2016 was ik voor de VSP wethouder in Maassluis. Tot mijn spijt moest ik die functie neerleggen toen de VSP – terecht – uit de coalitie stapte. Sindsdien ben ik steunraadslid voor de VSP. Vanaf april 2017 werk ik als beleidsmedewerker internationaal voor de Tweede Kamerfractie van 50PLUS.

Daarnaast ben ik in Maassluis als vrijwilliger actief. Ik ben voorzitter van de Stichting Maassluise Kunstenaars, secretaris van de Stichting Stedenband Hatvan Maassluis,  lid van de lokale adviescommissie Deltaport Donatiefonds en lid van de Raad van Advies van de Historische Werf Zorg en Vlijt. Ik zit ook in de redactiecommissie van de Historische Vereniging Maassluis. Verder ben ik bestuurslid van Zangvereniging Vivace in Schipluiden. Daarnaast zing ik ook in het Maassluise Kamerkoor Cantabile.